Έλα, να δεις τί βρήκα σήμερα!..

Συμβουλές για την υλοποίηση της επιχειρηματικής σας ιδέας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Μιλήστε με οποιοδήποτε επαγγελματία ή ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης και θα διαπιστώσετε πολύ γρήγορα ότι η έναρξη μιας επιχείρησης απαιτεί πολλή δουλειά. Μια ιδέα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς προσπάθεια και πρόγραμμα.

Μερικοί “εκκολαπτόμενοι” επιχειρηματίες μπορεί να κατανοούν την προσπάθεια που απαιτείται για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, αλλά μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τα βήματα που απαιτούνται για να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Εάν είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε την απαραίτητη προσπάθεια για να δείτε την ιδέα σας να παίρνει σάρκα και οστά μέσω της δουλειάς των ονείρων σας, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας δώσουν ένα σημαντικό σχέδιο δράσης:

 

Ερευνήστε την αγορά που θα απευθυνθείτε

Μπορεί λοιπόν να έχετε μια εξαιρετική ιδέα για την δημιουργία μιας επιχείρησης, αλλά υπάρχουν άτομα στην αγορά που θα δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον γι αυτή; Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούνται και πολύ σύντομα ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις με την ίδια ιδέα, οι οποίες βρέθηκαν πρώτες στην αγορά και κατέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Θέλετε για παράδειγμα να δημιουργήσετε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε μια ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και του κοινού-στόχου σας, ώστε να διασφαλίσετε ότι η ιδέα σας θα ικανοποιήσει πραγματικά μια ανάγκη.

 

Σύνταξη ενός χρηματοοικονομικού σχεδίου

Εάν η έρευνα της αγορά σας είναι θετική και αποφασίσετε να προχωρήσετε, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε μια οικονομική πρόβλεψη. Μια οικονομική πρόβλεψη για την επιχείρησή σας, θα αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό κατά τη λειτουργία της επιχείρησης και είναι απαραίτητος στην περίπτωση που υποβάλλετε κάποια αίτηση για χρηματοδότηση. Το χρηματοοικονομικό σας σχέδιο αποτελεί βασικό μέρος του συνολικού επιχειρηματικού σας σχεδίου, προβλέποντας σε θεωρητικό επίπεδο, το ποσό αύξησης των κερδών σας. Συμβουλευτείτε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, το οποίο θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει στην υλοποίησή του σχεδίου σας.

 

Δημιουργήστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη αγορά για την ιδέα σας και ότι οι αριθμοί λειτουργούν προς όφελός σας. Τώρα ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε την ιδέα σας για αγορά. Πρέπει να είστε σε θέση να περιγράψετε γρήγορα και καθαρά τι είναι αυτό που προσφέρετε, ξεκινώντας με τα οφέλη. Τι κάνει το προϊόν ή η υπηρεσία σας για τους πελάτες; Ποια ανάγκη ή πρόβλημα στοχεύει να ικανοποιήσει; Ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη φερ ειπείν, δημιουργεί ένα δικηγορικό γραφείο, για να προσφέρει νομικές λύσεις για τα νομικά ζητήματα των πελατών του.

 

Δημιουργήστε το δικό σας brand

Οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις γίνονται άμεσα αντιληπτές με διαφόρους τρόπους: το όνομα, το λογότυπό τους, η συσκευασία και το tone of voice της επιχείρησης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, αποτελούν το brand μιας επιχείρησης. Δεν χρειάζεται να είστε μια μεγάλη πολυεθνική και καθιερωμένη εταιρεία για να έχετε ένα ισχυρό brand. Και ένας τεχνικός στην Αθήνα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό brand, που γρήγορα θα προσελκύσει νέους δυνητικούς πελάτες και θα του προσφέρει αναγνώριση.

Η υπομονή είναι το κλειδί κατά την μετατροπή της επιχειρηματικής σας ιδέας σε πραγματικότητα. Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρετε να “χτίσετε” την επιχείρησή σας σε ισχυρά θεμέλια, που θα καθορίσουν την ανάπτυξη αλλά και την επιβίωσή της στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς.