Το μυστικό που θα σε οδηγήσει στην δουλειά των ονείρων σου

Το μυστικό που θα σε οδηγήσει στην δουλειά των ονείρων σου

Οι έρευνες δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους είναι δυσαρεστημένοι με την δουλειά που κάνουν. Από τους δικηγόρους στους μεσίτες και τους διευθύνοντες συμβούλους σε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων όλο και κάποιος έχει παράπονο με την εργασία του. Γι’ αυτό δες παρακάτω πως μπορείς να βρεις την δουλειά των ονείρων σου.

  1. Σταμάτα να κάνεις πράγματα που μισείς.

Άκουσε τον εαυτό σου και σταμάτα να κάνεις πράγματα που μισείς. Μην δεχτείς μια κακή δουλειά γιατί πληρώνει περισσότερο, και μην πας στο πανεπιστήμιο μόνο για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των άλλων.
Αν πάλι δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις, δοκιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες. Για να ανακαλύψεις το πάθος σου, μπορείς να ρωτήσεις τους γύρω σου σχετικά με τις ικανότητες και τις αδυναμίες σου. Μην νιώθεις χαμένος. Μην κρίνεις τον εαυτό σου σκληρά και έχεις υπομονή και επιμονή.

  1. Δώσε αξία σε αυτό που κάνεις

Το να βρεις μια ουσιαστική δουλειά δεν μοιάζει πάντα με βελόνα στα άχυρα. Ίσως να έχεις βρει το πάθος της ζωής σου και να μην το γνωρίζεις. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να μπορείς να δίνεις αξίας εκεί που νομίζεις ότι δεν έχεις προοπτικές.
Οι έρευνες γύρω από το θέμα έχουν δώσει διάφορες προσωπικές εμπειρίες εργαζομένων και μια απο αυτές είναι η εξής: Μετά από 26 χρόνια ο συναγερμός σπιτιού, η εγκατάσταση και η συντήρηση του έχουν γίνει η καθημερινότητα μου και είμαι πολύ πιο παθιασμένος σήμερα από ό, τι όταν ξεκίνησα. Με ικανοποιεί η παροχή βοήθειας στους πελάτες να βρουν τα σωστά συστήματα για τα σπίτια τους, κάτι που είναι συνήθως η μεγαλύτερη επένδυσή τους. Εξαρτάται από μένα να προσφέρουν εμπειρογνωμοσύνη και συμβουλές στην εξοικονόμηση ζωής τους.”

  1. Δοκίμασε πολλά και διάφορα πράγματα

Προσπάθησε το κίνητρό σου να μην είναι τα χρήματα. Καθώς μεγαλώνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να σε κρατήσουν σε μια δουλειά που δεν αγαπάς. Πάρε λίγο χρόνο για να βρεις κάτι στο οποίο είσαι καλός και αυτό θα σου φέρει εκτός από χρήματα, προσωπική ικανοποίηση και πληρότητα.
Η δουλειά μόνο για τα χρήματα δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο μακροπρόθεσμα. Αν θέλεις να βρεις μια σημαντική εργασία, ρωτήστε τον εαυτό σου αν θα την έκανες ακόμη και αν δεν πληρωνόσουν. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να δοκιμάσεις αρκετά πράγματα μέχρι να βρεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Αλλά στο τέλος, θα αποζημιωθείς.

  1. Δώσε προσοχή στις σκέψεις σου

Δώσε προσοχή στο ένστικτό σου και να τολμάς το ακατόρθωτο, εκείνο το άπιαστο όνειρο που καταπνίγεις. Το υποσυνείδητο είναι καλό στο να ξαναζήσει σημαντικά γεγονότα και σκέψεις, αλλά είναι εύκολο να μην το καταλάβεις αν δεν δώσεις προσοχή. Αυτές οι σκέψεις θα σε βοηθήσουν και θα σε καθοδηγήσουν στο να πάρεις την πραγματική κλήση στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Γιάννης Γούτης
[email protected]

Δημοσιογράφος - Κειμενογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας