Λάθη,.

Λάθη,.

Παίρνουν κανονικά το μισθό τους ακόμα και αν είναι πανηλίθιοι,.. Ο λόγος για κάποιους δήθεν “δημοσιογράφους”, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε σωστή σύνταξη, ενώ από ορθογραφία,.. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Δείγματα “γραφής” τέτοιων καραγκιόζηδων βρίσκω καθημερινά, σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση, καθώς και σε διάφορα sites,.. Ελληνικά,.. Γιατί, αν ήταν σε άλλη χώρα θα είχαν πάει στο σπιτάκι τους από το πρώτο λάθος,..

Σε εφημερίδα διαβάζω, λοιπόν, ότι το τσίπουρο είναι, λέει, “λευκό” απόσταγμα!.. Το τσίπουρο, ρε βόδι, είναι διαφανές και, αν δεν έχει γλυκάνισο, δεν γίνεται λευκό ούτε αν προσθέσεις νερό!.. Το λάθος του βλάκα μάλλον προκύπτει από το μπέρδεμα της έννοιας του λευκού με το διαφανές,.. Αλλά, αυτό, μόνο οι εντελώς αγράμματοι εξακολουθούν να το κάνουν,..

Σε μεγάλο και γνωστό portal βλέπω τη λέξη “Παρακολουθείστε”, με “ει”,.. Ακόμα και παιδιά του Δημοτικού θα σου πουν ότι στην προστακτική πρέπει να βάζουμε “η”, δηλαδή “Παρακολουθήστε”,.. Με “ει” γράφεται η λέξη “παρακολουθείτε”,.. Βόδιααααα!..

Ετσι μου ανεβαίνει η πίεση και παίρνω όλο και πιο δυνατά χάπια για να μπορώ να αντέξω την ανοησία που πέφτει σαν βροχή σε τούτη τη δύστυχη χώρα,..

ΓΓ

Γιάννης Γούτης
[email protected]

Δημοσιογράφος - Κειμενογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας